White Bird NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
12

White Bird
Aflevering 18 Produktienummer #57330
Uitzenddatum : 4 maart 1983 (vrijdag), 18 september 1983 (zondag), 22 juli 1984 (zondag)

Schrijver : Virginia Aldridge
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Stefanie "Stevie" Mason.......Catherine Hickland
Gilbert Cole..................Don Galloway
Anthony Solan.................Bert Freed
FBI agent Carson James........Richard Caine
William Donner................Charles Picerni
Blake.........................Eddy Donno

Samenvatting:
Michael wordt verrast als hij ziet dat zijn voormalige verloofde beschuldigd wordt in een bende samenzwering. Michael betaalt onmiddelijk de borg voor haar en neemt haar mee naar het Foundation retreat tot dat hij de mensen kan vinden die verantwoordelijk zijn voor het vals beschuldigen van haar. Devon vraagt Michael om haar niet zijn ware identiteit te vertellen omdat het de zaak en zijn toekomst bij de Foundation in gevaar kan brengen. Nadat er een aanslag wordt gepleegd op Stevies leven, neemt Michael het persoonlijk op zich om erop toe te zien dat het recht zijn loop heeft terwijl hij tegelijkertijd moet voorkomen dat Stevie de waarheid ontdekt.

Commentaar
Dit is de eerste zaak die Michael raakt op een persoonlijk niveau. Hij heeft waarschijnlijk hard geprobeerd om alle banden met zijn vorige leven te verbreken, maar moet geweten hebben dat hij ze ooit weer onder ogen zou moeten zien. Vanaf het moment dat Michael Stevie ziet, weten de kijkers dat hij veel om haar geeft. Dit kwam vooral door het feit dat David Hasselhoff en Catherine Hickland, die Stevie speelt, ook buiten de serie om erg verliefd waren. De hele aflevering "voelt" anders, met Michael die probeert zijn gevoelens te verbergen terwijl hij tegelijkertijd de zaak moet oplossen. Let ook op Bonnies uitdrukking als ze Michael ermee confronteert. Ze lijkt zeer gefrustreerd als Michael haar niet over Stevie wil vertellen en lijkt later gebroken als ze de waarheid ontdekt. De producer van de show over de turbo boost "In een andere stunt moest KITT een klein vliegtuig achterna over een startbaan in een poging het te stoppen. Dit betekende dat de stuntman direct in het pad van het vliegtuig moest komen om de staart er af te rijden. Ook hier was de timing essentieel, maar het ging perfect."

Notities

  • Het gebouw dat gebruikt werd voor de buitenopnamen van FLAG heet Arden Villa, een 20.000 vierkante meter groot landhuis gelegen in Pasadena, Californie. Het huis is al gebruikt in ongeveer 200 verschillende producties, inclusief The A-Team, Remington Steele en Dynasty. Dit is een van de vier Knight Rider afleveringen waarin scenes bij dat huis opgenomen zijn. De andere drie zijn "Brothers Keeper" "A Knight In Shining Armor" en "Goliath Returns."
  • Catherine Hickland droeg bij aan het script, maar kreeg er geen credit voor.
Hoogtepunten
  • KITT maakt een opmerking over het feit dat hij een perfecte toonhoogte heeft, een opmerking die duidelijk niet waar is als we hem horen proberen te zingen in "Knight Song"
Muziek uit de aflevering
  • "Heart of the Night" van Juice Newton
  • "White Bird" van It's A Beautiful Day
Trivia
  • Catherine Hickland keert terug in seizoen twee met "Let It Be Me" en in seizoen vier met "The Scent Of Roses" Don Galloway zit in "Knight in Retreat."
  • Dit is een van de favoriete afleveringen van Executive Producer Robert Foster
  • De krant die Michael koopt in deze aflevering is gedateerd op 4 maart 1983, de originele uitzenddatum van de aflevering.
34