Charoit of Gold NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Chariot of Gold
Aflevering 17 Produktienummer #57326

Uitzenddatum : 25 februari 1983 (vrijdag), 10 juni 1983 (vrijdag)

Schrijver : William Schmidt
Regisseur : Bernard L. Kowalski

Credits:
Graham Deauville...........Theodore Bickel
Peter Stark................George McDaniel
Charlene Hanover...........Lynne Topping
Jim Litton.................Garnett Smith
Irving Farber..............Sandy Helberg
Ellen Sullivan.............Lorinne Vozoff

Samenvatting:
Michael bezoekt de Helios gemeenschap om uit te zoeken waarom een aantal prominente leden recentelijk vermoord werden. Bonnie en Devon komen aan en worden opgewacht door Graham Deauville, de baas van Helios, die hen begroet bij de hoofdingang. Bonnie krijgt een prive rondleiding van Graham en wordt geinjecteerd met een verdovende drug. Die nacht gaat Michael terug naar Helios en ontdekt een videoband in het hoofdkantoor met het label "KITT" en hij bekijkt hem. Het bevalt hem niet wat hij ziet en hij gaat op zoek naar Bonnie. Ze vertrekken, maar Bonnie trekt een pistool en dwingt Michael terug te gaan naar Helios. Graham vertelt Michael dat ze Bonnie gehersenspoeld hebben zodat zij KITT kan herprogrammeren om hen te helpen bij de diefstal van enkele juwelen uit een plaatselijk museum, die miljoenen waard zijn.

Commentaar
Weer een briljante aflevering uit het eerste seizoen. Hier wordt duidelijk aangetoond dat KITT's programmering veranderd kan worden. Het is echter moeilijk te geloven dat het mogelijk is om KITT's systemen te veranderen simpelweg door het omdraaien van een knop onder het dashboard of hem uit te zetten door het verwijderen van enkele printplaten. Verhalen waarin een van de hoofdkarakters zich keert tegen de held zijn altijd leuk om te bekijken en om te zien hoe Michael aan Bonnie vertelt hoe close ze zijn is een geweldige scene. De hele aflevering heeft een beetje donker tintje, met een mysterieuze drug die mensen vermoord, een groep mensen die samen in een kamer kijken naar een videoband over de mogelijkheden van KITT en een mysterieuze vrouw die net zo snel verdwijnt alsdat ze gekomen is. MIchael was ongetwijfeld op zijn hoed toen hij Helios bezocht en voelde ongetwijfeld een koude rilling toen hij de "KITT videoband" ontdekte in het kantoor van Helios.

Notities

  • Dit is de eerste keer dat KITT zich tegen Michael keert, maar niet de laatste keer. Zijn programmering wordt ook veranderd in "Soul Survivor" "Lost Knight" en "Killer KITT"
  • Een scene die uit deze aflevering geknipt is kan gezien worden in "Goliath" In de originele versie, nadat Michael de bewaker bewusteloos geslagen heeft, crasht KITT door het hek van het Helios landgoed heen. Garthe Knight bekijkt dit op zijn televisie.
  • De titel van deze aflevering komt van een zin die KITT mompelt als hij zegt dat de Helios Gemeenschap genoemd is naar "De Griekse zonnegod, de god van het briljant zijn, die naar zijn paleis reed in een wagen van goud."
Quote
Michael "You are the Knight Industries Two Thousand. You are my car. You belong to me."

Trivia
  • De beelden van KITT waar de Helios leden naar kijken zijn scenes uit de pilot afleveringen, "Deadly Maneuvers" "Good Day at White Rock" "The Final Verdict" en "Hearts of Stone."
  • Lynne Topping werkte samen met David Hasselhoff in de soap "The Young and the Restless" slechts enkele jaren eerder.
  • Tijdens de scene in KITT waar Michael de bloeddruk van Dr. Litton opneemt, staat de achterbak open.
456