Hearts of Stone NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

123

Hearts of Stone
Aflevering 13 Productienummer #57322
Uitzenddatum : 14 januari 1983 (vrijdag), 11 september 1983 (zondag)

Oorspronkelijke titel : "High Noon In Houston"
Schrijver : Robert Foster
Regisseur : Jeffrey Hayden

Credits:
Angeline Beth Martin.....Mary McCusker
Pastoor Carlos Laguna....Sam Vlahos
Ricky Stone..............Jeff Cooper
Roberto Laguna...........Rudy Ramos
Danny Dwight.............Arell Blanton
Emile Pavlon.............Zitto Kazann
Verpleegster.............Constance Ball
Meisje op feest..........Connie Downing
Barman...................Larry Bame

Samenvatting:
Michael infiltreert in een bende wapenhandelaars die geavanceerde wapens verkopen in Centraal Amerika. Devon neemt Michael mee voor een demonstratie om te laten zien hoe sterk de moderne wapens zijn die worden verkocht op de zwarte markt. Om bij de mensen te komen die de wapens verkopen, komt Michael in contact met een jonge vrouw genaamd Angie. Ze stemt er onder protest mee in om het geld beschikbaar te stellen voor de wapenhandel. Maar Angie besluit om het geld niet aan de mannen te geven waar Michael zaken mee gedaan heeft, maar er vandoor te gaan met haar vriend Roberto. Michael ontdekt dit en weet uiteindelijk het geld te achterhalen en Angie te overtuigen mee te werken.

Commentaar
Dit is de eerste aflevering onder de regie van Executive Producer Robert Foster en Componist Don Peake. Ze zouden bij de serie blijven tot aan zijn einde. De teaser bevat twee scenes die niet in de aflevering zelf voorkomen, eentje uitgesproken door Devon "This weapon is what KITT is to conventional cars." en eentje door Michael "Hang on to your fenders pal. This could be tough." Deze aflevering is ook de eerste waarin de stemmodulator met 3 lijnen in voorkomt. Volgens Michael is deze "nice, real nice" en is de eerste onder de nieuwe executive producer Robert Foster. De semi keert terug met een nieuw uiterlijk. Foster zegt "Een verandering die ik maakte na de eerste dertien afleveringen was de semi. Als je je kunt herinneren was het de gewoonte dat de semi stopte aan de kant van de weg en KITT reed naar binnen over de loopplank. Ik dacht dat het een leuk idee zou zijn om het zwart te verven zodat het gelijk was met KITT en om hen in staat te stellen het tijdens het rijden te doen."

Notities

  • De semi krijgt een zwarte kleur met een goudkleurige afwerking. Let op dat het schaaksymbool en de strepen iets anders zijn dan in latere afleveringen. Producer Gerald Sanford zegt "Toen Foster het overnam zei hij "Verander alles in zwart. Maak de truck zwart en stop Devon ook in het zwart om bij de auto te passen."
  • Deze aflevering, te zamen met "Give Me Liberty...or Give Me Death" gebruikt een ander lettertype voor de begin credits.
Muziek uit de aflevering
  • "Skin Game" van John Hiatt en Ry Cooder
  • "Lonesome, On'ry and Mean" van Waylon Jennings
  • "Don't You Think This Outlaw Bit Has Done Got Out Of Hand" van Waylon Jennings
Qutoe
KITT "I don't have a strange dash. I'm proud of my dash."

Trivia
  • Arell Blanton heeft een gastrol in "Mouth Of The Snake" Sam Vlahos keert terug in "Blind Spot"
  • De kentekenplaat van de semi is California 1U1365
  • De helicopter uit deze aflevering is dezelfde die gebruikt wordt in "Just My Bill" "Knight Strike" en "Knight in Disgrace"
  • Deze aflevering is een van de weinigen waar KITT voorbij de semi rijdt nadat hij er uit gekomen is. Zie "Knight of the Drones" en "Knight By a Nose" voor andere keren.
456