Trust Doesn't Rust NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
 

123

Trust Doesn't Rust
Aflevering 8 Productienummer #57307

Uitzenddatum : 19 november 1982 (vrijdag), 18 maart 1983 (vrijdag), 19 augustus 1983 (vrijdag)

Schrijver : Steven E. de Souza Regisseur : Paul Stanley

Credits:
Tony Coscarelli..............Michael MacRae
"Rev" Jeremiah Beaudine......William Sanderson
Bewaker......................Gary A. McMillan
Politiehoofd.................John Brandon
Politieagent.................John Hostetter
Fastfood hulp................Ivan E. Roth
Stem van K.A.R.R.............Peter Cullen

Samenvatting:
Tony en Rev, twee boeven van de straat, zien een mogelijkheid om snel rijk te worden als ze stuiten op het binnenkort te openen Knight Museum voor Technologie. Ze gaan naar binnen in de opslagruimte en activeren per ongeluk de Knight Automated Roving Robot of KARR. Wilton Knight's prototype super auto die vrijwel gelijk is aan KITT op elke manier. KARR werd per ongeluk geprogrammeerd voor zelfbehoud, hetgeen hem de mentaliteit gaf om te overleven ten koste van alles. Michael en KITT krijgen de taak om de ontsnapte superauto te vinden en te deactiveren.

Samenvatting van de videoband:
Als K.I.T.T. bedreigd wordt door zijn voorouder K.A.R.R. (Knight Automated Roving Robot), raken de twee voertuigen in een familieduel.

Commentaar
Waarschijnlijk de beste aflevering uit het eerste seizoen en een van de beste uit de gehele vier jaar. Deze aflevering geeft een inzicht in het verleden van de Foundation en stelt KARR als een gelijke aan KITT, die door KARR omschreven wordt als een "inferieur massaproductiemodel". Enkele van de beste scenes zijn de confrontaties tussen de twee autos die vechten als broers. Voor de eerste (en de laatste) keer zien de kijkers dat Bonnie bijna toegeeft aan de charmes van Michael nadat KARR vernietigd is. Ze kust hem bijna maar veranderd op het laatste moment van gedachten. Alhoewel het lijkt alsof KARR ontploft is toen hij op het strand neerkwam, keert hij nog een keer terug in de aflevering "KITT vs KARR" uit het derde seizoen, weer een van de favorieten van de fans. Het is echter een beetje moeilijk te geloven dat FLAG KARR niet zou laten ophalen na de explosie. Omdat Devon Michael ernstig waarschuwde over hoe dodelijk KARR kon zijn. zou je toch denken dat men een groep FLAG agenten zou sturen om KARR's CPU te vinden.

Notities

 • Dit markeert het begin van de "slechte klonen" die af en toe tijdens de hele show opduiken. KARR is op een bepaalde manier een slechte kloon van KITT (alhoewel KARR er eerst was.) Michael wordt als het ware gekloond, als Garthe verschijnt in "Goliath" en "Goliath Returns" Hij wordt ook gekopieerd door J. Gordon Baxter in "Knight Of The Chameleon" Devon wordt gekloond in "Knight Of The Juggernaut" en Bonnie wordt kort gekloond in "Killer KITT"

Quote
KITT "That other car is going to give Trans Am a terrible reputation"

Trivia

 • Gary McMillan keert terug in "Knight Of A Thousand Devils"
 • KARR heeft geen kentekenplaat en een rooie scanner in deze aflevering. Als hij terugkeert in "KITT vs KARR" heeft hij een kentekenplaat met "KARR" erop en een gele scanner

Achter de schermen van "Trust Doesn't Rust" Details uit het boek

 • KARR werdt opgesloten in laboratorium 3 op 2 augustus 1982
 • KARR was Wilton Knight's prototype van de auto van de toekomst. Daardoor was Wilton in staat om zijn moleculaire beschermlaag te perfectioneren lang voordat er een kunstmatige intelligentie gevormd werd
 • Voordat KARR werd gedeactiveerd, zette Wilton hem in voor een demonstratie van het ministerie van Defensie en die wilden de auto. Maar omdat ze zo geinteresseerd waren om KARR om te bouwen tot een tank, sloot Wilton hem op in het laboratorium en verhuisde Knight Industries naar Nevada
 • KARR loopt op waterstof, hetzelfde type brandstof waarop KITT zou gaan lopen vanaf "Give Me Liberty..Or Give Me Death."
 • Alhoewel KITT niet beschikte over Micro Jam tot aan "Inside Out" was deze functie al wel aanwezig in KARR.
 • Veel van de onderdelen die ontwikkeld waren voor KARR zijn later verwijderd om in KITT geplaatst te worden.
 • KARR moest met de semi verscheept worden naar het Knight Landgoed om ontmanteld te worden. Maar later besloot Wilton om hem heel te laten en in opslag te zetten.
 • KARR explodeerde aan het eind van deze aflevering omdat zijn Power Boosters overladen werden.
 • In 1979 toen FLAG begon met het "super auto" project, was de oorspronkelijke gedachte van Wilton om zijn auto van de toekomst een vrouwelijke persoonlijkheid te geven met de naam Agnes.

456