Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

12

Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular
Aflevering 4 Productienummer #57315
Uitzenddatum : 22 oktober 1982 (Vrijdag), 25 maart 1983 (Vrijdag), 15 juli 1984 (Zondag)

Schrijvers : E. Paul Edwards en John Alan Schwartz Regisseur : Bruce Bilson

Credits:
Lisa Philips...............Susan Kase
Lawrence Blake.....Lin McCarthy
Sammy Philips..............Eddie Firestone
Omroeper...........Jimmy Weldon
Mark Philips...............Adam Postil
Mario Lutenzo..............Phil Cocciolatti
Bill Gordon................Mark Alaimo
Politieagent...............Michael Santiago

Samenvatting:
Nadat Sammy Philips een ongeluk heeft gehad terwijl hij de hoofdact uit zijn stuntshow uitvoerde, moet Michael het overnemen om de zaak van de ondergang te redden alsmede wat corrupte zakenmensen tegenhouden die de zaak willen kopen. In een poging om Michael uit de show te halen, stopt een medecoureur een slaappil in Michaels drankje net voordat hij aan zijn stunt begint, over een vrachtwagen en een auto springen die in dezelfde richting voortbewegen.

Samenvatting van de videoband
In een poging om de misdadiger te paken die probeert de show van de goedlachse Sammy Philips eronder te krijgen, doen Michael en K.I.T.T. hun eigen act met gevaarlijke trucs.

Commentaar
Als er ooit een mogelijkheid was om de fantastische mogelijkheden van KITT te showen, dan is het wel een stuntshow. Toch blijft het een vreemd gezicht om KITT zijn trucs te zien uitvoeren met behulp van een schans in plaats van op eigen kracht. Deze aflevering introduceert ook de mogelijkheid om de turboboost te gebruiken als manier om de snelheid te verhogen, iets dat gedurende het eerste seizoen verschillende malen gebeurd en daarna nooit meer. Michael gebruikt het om de snelheid te verhogen zodat hij een boete kan ontlopen. Het idee van de turboboost om de snelheid te verhogen is in directe tegenspraak met de noodzaak van de Super Pursuit Mode in seizoen vier.

Notities

De stunt show die in deze aflevering gebruikt wordt is hetzelfde parcours als waar de race plaatsvond in de pilot. Hij verschijnt nog een keer in "Knights Of The Fast Lane."
In deze aflevering ontdekken we dat KITT zijn banden kan laten leeglopen en volpompen op commando, een mogelijkheid die we weer zien in "A Good Knights Work"
Hoogtepunten

Bonnie installeert een apparaat dat KITT in staat stelt om het interieur vol te pompen met zuurstof. Michael antwoord dat haar nieuwe uitvinding zeer geschikt is voor "The morning after."
Quote
KITT "The officer may be trying to meet his daily ticket quota in a somewhat irregular manner." Michael "Bum wrap or not, I'm not taking a citation for your driving."

Trivia

In het begin van de aflevering leest Michael de Knight 2000 handleiding. Dit is eigenlijk de handleiding voor de 1982 Pontiac Firebird met de woorden "Knight 2000" erop geplakt.