Deadly Maneuvers NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

123

Deadly Maneuvers
Aflevering 2 Productienummer #57305
Uitzenddatum : 1 oktober 1982 (Vrijdag), 15 Juli 1983 (Vrijdag)

Schrijvers : William Schmidt en Bob Shayne. Regisseur : Paul Stanley

Credits:
Robin Mirian Ladd.................Devon Ericson
Generaal Frederick Duncton........Alan Oppenheimer
Majoor Doug Sanderson.............Allen Williams
Sergeant Ray Perkins..............Ron Kuhlman
Lt. Hugh Rainey...................Andre Harvey
Kol. Ernest T. Ladd...............Thomas Gilleran
Korp. Cotler......................Dennis Kerwin
Korp. James.......................Danil Torppe
MP2...............................James Lough
MP1...............................Peter Harrell
Korp. Webb........................Judy Johns
Sanj..............................Jeff Silverman
Soldaat...........................Greg Norberg
Dikke soldaat.....................Charles Bazaldua

Samenvatting:
Na de geheimzinnige dood van een leger kolonel, vraagt Luitenant Robin Ladd aan Michael om een onderzoek te doen. Michael slaagt erin om het rapport over de zaak te stelen en ontdekt dat Kolonel Ladd blauwe verf aan zijn handen had en voor het laatst gezien was in het munitiegebouw. Robin Ladd confronteert Majoor Sanderson met haar ontdekkingen en wordt gearresteerd. Terwijl de klok tikt moet Michael de militaire samenzwering ontrafelen en Luitenant Ladd vinden voor ze vermoord wordt.

Samenvatting van de videoband
Michael Knight raakt bevriend met Robin Ladd, een vrouwelijke legerluitenant, wiens vader, een hoge kolonel , is omgekomen tijdens een verdacht verkeersongeval. Als de twee (samen met K.I.T.T.) een onderzoek beginnen, ontdekken ze een duister plot om nucleaire wapens te stelen.

Commentaar
Als de tweede aflevering na de pilot wordt uitgezonden, zien we duidelijk dat de serie verder graaft in de fantasiewereld van Michael en KITT als ze in staat zijn om raket na raket te ontwijken op een testgebied. Deze aflevering is erg zwak in het tonen van KITT's mogelijkheden, alhoewel we wel te zien krijgen dat hij een raketbooster gebruikt om hittezoekende raketten af te leiden. Kijkers worden ook geintroduceerd tot de semi en monteur Bonnie Barstow, alhoewel er geen verdere introductie wordt gegeven in deze aflevering. Voor triviafreaks zit er een interessant punt in deze aflevering. Deze aflevering heeft geen turbo boost scene, de enige in het eerste seizoen waar ze niet de een of andere manier vinden om deze er in te stoppen.

Notities

Dit is de eerste keer dat we monteur Bonnie Barstow zien, alhoewel de eerste aflevering die Patricia McPherson opnam "Inside Out" was.
De witte Foundation mobiele unit maakt zijn eerste entree, Let wel dat we hem niet in beweging zien tot "Hearts Of Stone."
KITT's alpha circuit wordt beschadigd, een probleem dat zijn tweelingbroer ook plaagt in "KITT vs KARR" Michael maakt een opmerking dat het niet uitmaakt zolang ze niet onder water gaan. Als Bonnie de schade ontdekt, vertelt Michael Bonnie dat het waarschijnlijk een fabrieksfout is.
Er was een scene gepland waarin KITT de auto van Robin zou trekken. Maar omdat de Trans Am constant kapot ging tijdens de opname is de scene geschrapt.

Muziek uit de aflevering

"Ricky Don't Lose That Number" van Steely Dan

Quote
KITT : "Michael, I believe as usual you may have attracted the attention of some very homicidal personalities."

Trivia

Thomas Gilleran keert terug in "Mouth Of The Snake", Alan Oppenheimer kan gezien worden in "Custom Made Killer" en Allen Williams heeft een gastrol in "Knights Of The Fast Lane"
Michael speelt voor het eerst een videospelletje in KITT, iets wat hij gedurende de eerste twee seizoenen regelmatig doet.
De openingscenes van deze aflevering komen terug als flashbacks in Knight Rider 2000.
Deze aflevering, tezamen met "Good Day At White Rock" en "Halloween Knight" gebruiken het Knight Rider thema niet in de teaser.
Stuntman Jack Gill : "De auto vloog in brand tijdens de grote climax, ik reed het veld in en toen vloog het veld in brand!"

456