Knight of the Phoenix NL

User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 

312

Knight of the Phoenix
Aflevering 1 Pilot aflevering
Uitzenddatum : 26 september 1982 (Zondag), 7 januari 1983 (Vrijdag), 13 mei 1983 (Vrijdag)

Ook bekend als Knight Rider The Movie
Productienummer #57309, Auteur Glen A Larson, Regisseur Daniel Haller
Credits:
Tanya Walker....................Phyllis Davis
Maggie..........................Pamela Susan Shoop
Beveilingsagent Craig Gray......Lance LeGault
William Benjamin................Noel Conlon
Jackson.........................Michael D. Roberts
Browne..........................Bert Rosario
Dr Ralph Wesley.................Richard Anderson
Fred Wilson.....................Vince Edwards
Wilton Knight...................Richard Basehart
Charles Acton...................Edmund Gilbert
Lonnie..........................Shawn Southwick
Bar eigenaar....................Brian Cutler
Buddy...........................Barret Oliver
Symes...........................Robert Phillips
Luce............................Alma L Beltran
Bewaker.........................Ed Hooks
Sally...........................Tyler Murray
Doris...........................Victoria Harned
Michael Long....................Larry Anderson
Carney..........................Charles Napier
Muntzy..........................Herb Jefferson Jr
Dolan...........................John Quade

Samenvatting:
Michael Long, een politieagent wordt neergeschoten en voor dood achtergelaten. Het schot wordt afgebogen door een metalen plaat in zijn hoofd, maar vernielt zijn gezicht. Hij wordt gered en zijn gezicht opnieuw opgebouwd. Hij twijfelt maar stemt ermee in om K.I.T.T. te gebruiken om FLAG te helpen in de strijd tegen criminelen die zich "buiten de wet bevinden.

Samenvatting van de videoband
Terwijl hij werkt aan een undercover zaak met betrekking tot industriele spionage wordt politie agent Michael Long (gespeeld door David Hasselhoff) in het hoofd geschoten. Wonderbaarlijk genoeg, wordt de kogel afgebogen door een metalen plaat in het hoofd van Long en hij krijgt een tweede kans. De stervende excentrieke miljonair Wilton Knight (gespeeld door Richard Basehart) geeft Long een nieuwe identiteit en een sprekende computergestuurde auto, de Knight Industries Two Thousand of K.I.T.T. Samen met K.I.T.T. wordt Michael Long (die nu Michael Knight heet) een duo dat strijd tegen misdaad en misdadigers die zich buiten de wet bevinden.

Commentaar
Ondanks dat de critici nooit een hoge pet op hadden van de serie, werd Knight Rider al snel razend populair onder de jonge kijkers en de mannen. De serie draaide voor het eerst op een zondag om 8 uur 's avonds en kreeg al snel de aandacht van andere netwerken met een 5de plaats in de kijkcijfers van die week. Gedurende het grootste deel van zijn looptijd bleef Knight Rider trouw aan het thema "Een man kan een verschil maken." en deze aflevering geeft duidelijk gestalte aan de oorspronkelijke visie van Glen Larson. Op zijn sterfbed vertel Wilton Knight aan Michael dat hij verkozen is tot de man die een verschil kan maken en achter de criminelen boven de wet aan moet gaan. Van alle verschillen tussen de series Knight Rider en The Dukes Of Hazzard, is het professionelere uiterlijk van de Turbo Boost en Ski Mode scenes, wel het allerduidelijkste. Op het einde van de serie gaat Michael aan boord van een vliegtuig samen met Devon. Devon zegt dat het meeste van het Foundation werk stomvervelend voor hem zou zijn. Maar Michael gaat de uitdaging aan en brengt een toast uit met de woorden "Op onze toekomst, tegen wie of waar die ons ook mag brengen"

Notities

NBC zond een dertig seconde durende teaser uit om de serie te introduceren. De aankondiger zegt "Tonight Knight Rider The Two Hour Movie. Spectacular crashes into your living room!" Michael zegt "I don't believe this." De aankondiger zegt "Well, you better believe it! A lone crusader for justice drives his crime fighting car." Michael zegt "The world's most fantastic car" Aankondiger "Together they can do just about anything." KITT zegt "After all, we're only human." Michael zegt "Don't press your luck." Aankondiger "Now buckle up for action for the fastest new show on television, Knight Rider The Movie!"
Er worden veel fouten gemaakt in deze aflevering, maar de duidelijkste zijn toch wel de volgende. Michael's kogelwond die van zijn linkerschouder naar zijn rechterschouder gaat en weer terug tijdens de rit naar het vliegveld. Devon praat met Michael vanuit het vliegtuig en zijn telefoon veranderd van wit naar zwart. KITT krijgt autogordels tijdens de race evenals een achteruitkijkspiegel. KITT wordt beschoten vanuit de helicopter, de kogel kaatst af en raakt de zijkant van de helicopter. Als de helicopter draait om naar het vliegveld te gaan zit het kogelgat aan de andere kant.
Waarschijnlijk de meest gebruikte flashback uit de hele serie, de scene waar Michael neergeschoten wordt, is vele malen te zien in deze aflevering, evenals in "A Good Knight's Work" en "Junk Yard Dog"

Muziek uit de aflevering

"Proud Mary (Rollin' on the River)" van Creedence Clearwater Revival
"Take It Easy" van The Eagles
"Peaceful, Easy Feeling" van The Eagles
"Carolina In My Mind" van James Taylor
"Don't Stop" van Fleetwood Mac
"Third Rate Romance" van Amazing Rhythm Aces
"Harden My Heart" van Quarterflash
"Hit Me With Your Best Shot" van Pat Benatar

Quote
Wilton Knight : "One man can make a difference, Michael."

Trivia

Brian Cutler keert terug in "Custom KITT" Lance LeGault, beroemd om zijn rol als Colonel Decker in The A-Team, keert terug in "A Knight In Shining Armor" Pamela Susan Shoop kan gezien worden in "Knight Of The Juggernaut" en Shawn Southwick speelt Rita Wilcox in "Goliath"
Het FLAG gebouw op het Knight landgoed kan gezien worden in het eerste seizoen tot en met de aflevering "White Bird" Het keert nog een aflevering terug in "Goliath"
Deze aflevering, tezamen met "Deadly Maneuvers", heeft geen voiceover in het openingsthema nummer
Devon rijdt zelf in KITT, iets wat hij slechts in enkele afleveringen doet, te weten "No Big Thing" "Hearts Of Stone" "Knightmares" en "Deadly Knightshade"
Kijkers kunnen de semi zien aan het eind van de aflevering. Hij is zwart met een gouden afwerking en er staat "Knight Industries" op de zijkant.
Oorspronkelijk heette Comtron CALtron Technologies. Let op als Michael Maggie terugbrengt naar haar appartement, ze zegt CALtron maar haar stem is opnieuw ingesproken zodat ze Comtron zegt.
De video is te koop bij Sorry! No Subtitles

456