Soul Survivor eng

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael loses KITT in an elaborate sting by a villainous art dealer who intends to use the car to commit a robbery. Michael is reunited with KITT in a different form after the criminals discard the vehicle's CPU, and April places KITT's artificial intelligence in a portable television set. Together, Michael and KITT-the-TV recover their car and save a young computer hacker who is about to outlive his usefulness. A pre-Murphy Brown Robert Pastorelli (Michael) plays LeRoy.

456

 

Soul Survivor NL

User Rating: 2 / 5

Star ActiveStar ActiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Soul Survivor
Aflevering 29 Productienummer #57829

Uitzenddatum : 27 november 1983 (zondag), 25 maart 1984 (zondag), 12 augustus 1984 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Harvey Laidman

Credits:
Randy Merritt............Brian Robbins
Adrianne Margeaux........Ann Turkel
Denise Merritt...........Janet Carroll
Fredericks...............Carl Strano
George Atherton..........Jon Cypher
Assistent Manager........Frank Birney

Samenvatting:
Michael wordt naar het huis van een jonge vrouw gelokt waar hij gedrogeerd wordt en aan de kant van de weg gesmeten. Ondertussen slaagt een jongen, genaamd Randy, erin om KITT's CPU uit te schakelen en controle over de auto te krijgen. Terug bij de Foundation vraagt Devon aan Michael of hij denkt dat hij het huis van de vrouw terug kan vinden. Terwijl ze het verlaten huis verlaten voelt Michael dat KITT in de buurt is. Hij loopt de garage in en ziet een rode gloed uit een doos komen. Devon en Michael zijn sprakeloos als ze zich beseffen dat de rode gloed uit de doos KITT's CPU is.

Commentaar
Deze aflevering is een van de beste van dit seizoen en de hele serie. Het zien van de uittredingservaring van KITT is erg verontrustend voor FLAG en de kijkers. De scenes waarin KITT's CPU geinstalleerd wordt in een draagbare televisie zijn echte klassiekers en het is makkelijk te zien hoe "vernederd" KITT zich voelt in deze staat. Michael helpt niet echt mee, door constant dingen te zeggen als "Hoe gaat het daar beneden?" In deze aflevering wordt Adrianne Margeaux geintroduceerd, een meedogenloze verleidster die er in slaagt Michael uit te schakelen en KITT te herprogrammeren voor een kunstroof. Later zou ze samen spannen met Garthe Knight in "Goliath Returns", waarmee de enigste keer dat twee schurken uit verschillende afleveringen samenwerken een feit is.

Notities

 • Robert Foster over de vriendschap tussen Michael en KITT. "Dick Lindheim vertelde me dat hij aan zijn secretaresses had gevraagd wat ze het beste vonden van de show en ze zeiden dat het de relatie tussen Michael en KITT was. Hij vroeg ze waarom en ze zeiden "Wie zou er nou niet zo'n vriend willen hebben?" Hij prees me voor het ontwikkelen van die vriendschap. Ogenschijnlijk had ik onbewust die vriendschap geschapen.
 • De aflevering begint met Michael die "Pac-man" speelt op KITT's dashboard, een feit dat hij zich herinnert in Knight Rider 2000.
 • De turbo boost aan het einde van de aflevering is eigenlijk dezelfde als die eerder in de aflevering, maar dan vanuit een andere hoek gefilmd.
 • Let ook op het feit dat de credits de achternaam van het karakter van Ann Turkel geven als "St. Clair" terwijl het eigenlijk "Margeaux" is.

Hoogtepunten

 • Terwijl hij in Devon's convertible rijd merkt Michael op dat het "best leuk rijden is met het dak omlaag." waarop KITT antwoord "Als verbrand worden door de zon en geteisterd worden door de wind jou idee van leuk is." Waarschijnlijk is hij van gedachten veranderd in het vierde seizoen als er een convertible optie in hem geinstalleerd wordt.

Trivia

 • Ann Turkel keert terug in "Goliath Returns" en "Knight In Retreat".
 • KITT's portable televisie set kan weer worden gezien in "Junk Yard Dog" en "Knight Of The Juggernaut"
 • Tijdens het filmen van deze aflevering wist de acteur Brian Robbins, die de rol van Randy Merritt speelde, behoorlijk wat paniek te veroorzaken toen hij KITT meenam vanaf de set voor een kleine rondrit.

456

 

Custom K.I.T.T. ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
123
After Devon loses a friend's valuable classic car in a bump-and-run robbery, Michael and KITT follow the trail to a custom-car show, where KITT becomes the bait in Michael's plan to trap the thieves. 

Custom K.I.T.T. NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Custom K.I.T.T.
Aflevering 28 Productienummer #57821

Uitzenddatum : 13 november 1983 (zondag), 1 april 1984 (zondag)

Schrijvers : William Schmidt en Robert Specht
Regisseur : Georg Fenady

Credits:
Carrie Haver.......................Denise Miller
Suzanne Weston.....................Melinda O. Fee
Buck Rayburn.......................Albert Salmi
Nora Rayburn.......................Angel Tompkins
Dobie..............................Brian Cutler
LeRoy..............................Robert Pastorelli
Commandant Henry Ashburton Smythe..Bernard Fox
Hector.............................Michael Huddleson

Samenvatting:
Tijdens een middagritje met de klassieke Pennington Ascot Regency van een vriend, wordt Devon van achteren aangereden door een jonge vrouw. Angstig vraagt ze Devon om haar tasje uit de auto te pakken. Devon doet dit, en de vrouw gaat er met zijn Pennington vandoor. Devon vraagt Michael en KITT om zich aan te sluiten bij een autoshow om de dieven te vinden.

Commentaar
KITT protesteert weer tegen het feit dat hij versiert wordt net zoals in de aflevering "Slammin'Sammy's Stunt Show Spectacular" uit het eerste seizoen. We zien KITT met felrode vlammen, een hoge achterspoiler, aangepaste afwerking en chromen uitlaatpijpen, waardoor deze aflevering zeer bekend wordt, evenals KITT's teleurstelling als hij geen eervolle vermelding krijgt bij het einde van de show.

Notities

 • Joel Rogosin herinnert zich "Bill Daniels belde me op vanuit de opnamestudio en vroeg me naar een bepaalde pagina in het script te kijken. Ik moest lachen omdat hij zei "Ik denk niet dat de auto dat zou zeggen." Hij had gelijk, dus veranderden we het.

Hoogtepunten

 • Nadat ze olie over zichzelf heen kregen tijdens het climaxgevecht, weigert KITT om Michael en Carrie terug te laten in de auto.

Muziek uit de aflevering

 • "One Thing Leads To Another" van The Fixx
 • "Promises, Promises" van Naked Eyes

Quote
KITT "You wanted to steal a car, and now you've stolen the ride of your lives!"

Trivia

 • De teaser bevat een scene waarin Devon met Michael spreekt zonder het monitor frame in het shot.
 

K.I.T.T. The Cat ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Returning to the Foundation following another working vacation, Michael and KITT encounter a cat-burglar who disappears right before their eyes. Investigating further, Michael finds himself protecting the prime suspect from an obsessed cop. Future Oscar winner Geena Davis (The Accidental Tourist, Beetlejuice, The Fly, Stuart Little) guest-stars in one of her earliest screen appearances.

456

K.I.T.T. The Cat NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

K.I.T.T. the Cat
Aflevering 27 Productienummer #57824

Uitzenddatum : 6 november 1983 (zondag), 29 april 1984 (zondag)

Schrijver : Janis Hendler
Regisseur : Jeffrey Hayden
Oorspronkelijke titel : "An Attractive Nuisance"

Credits:
Grace Fallan............Geena Davis
Griffin.................Keene Curtis
Luitenant George Barth..Jack Starett
Molly Frederich.........Terry Moore
Ricky...................Paul Pepper
Tuinman.................Kopi Sotiropulos
Bewaker.................Wally Taylor
Maxwell Elliot..........Bill Wiley

Samenvatting:
Devon vertelt Michael over een serie berovingen gepleegd door een inbreker waarvan men denkt dat het de overleden Raymond Fallan is. KITT bekijkt de file over Raymond Fallan en ontdekt dat hij een dochter heeft, Grace. Ze vertelt Michael dat ze zojuist een uitnodiging heeft ontvangen voor een feestje van George en Molly Friedrich, waar ze samen naar toe gaan. Grace excuseert zichzelf en gaat naar het toilet net op het moment dat KITT Michael oproept en zegt dat het stille alarm is afgegaan. De lichten gaan uit en de inbreker slaat weer toe. Velen geloven hierdoor dat Grace de schuldige is, inclusief Michael.

Commentaar
Tom Green herinnert zich : "Geena Davis was erg goed en stak ver boven anderen uit in talent, persoonlijkheid en intelligentie. Ik herinner me dat ik dacht dat ze het ver zou schoppen in deze business. Ik herinner me ook dat ze rond deze tijd aan het klagen was bij de regisseur, de zeer getalenteerde Jeffrey Hayden (die getrouwd was met Eva Marie Saint), hoe eenzaam het was in Los Angeles en hoe erg ze op zoek was naar iemand om mee te gaan stappen. Ik was net bij mijn vriendin weggegaan. Jef kwam naar me toe en zei "Waarom ga jij niet met haar uit?" Ik vertelde hem dat ik een beleid had om nooit uit te gaan met mensen waar ik mee werkte. Hij bleef aandringen, zeggend dat ze alleen die week zou werken, en als de aflevering afgelopen was, zou er niets op tegen zijn om haar te bellen. Ik bleef bij mijn beleid, zelfs nadat mensen met me gewerkt hadden, dus ik bedankte beleefd. Natuurlijk heb ik tot op deze dag spijt. Te bedenken dat er een hele kleine kans was dat ik een afspraakje had met Geena Davis!!!"

Muziek uit de aflevering

 • "Telephone (Long Distance Love Affair) van Sheena Easton

Quote
Devon, verbijsterd door de hoge rekening voor het feestje. "Valet Parking? Caterers? Orchestra? Do we really need an orchestra?"

456

 

Return To Cadiz ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

About to test KITT's new Third Stage Aquatic Synthesizer, which will allow him to drive on water, Michael discovers a diver with the bends washed up on shore. After saving his life, Michael discovers that the young diver had been removing treasure from a sunken galleon, in particular, an ancient statue that one unscrupulous archeologist will do anything to acquire.456

 

Return To Cadiz NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Return to Cadiz
Aflevering 26 Produktienummer #57801

Uitzenddatum : 30 oktober 1983 (zondag), 11 maart 1984 (zondag)

Schrijver : Larry Forrester
Regisseur : Alan Myerson
Oorspronkelijke titel : "To Forgive, Devine"

Credits:
Jennifer Shell...........Anne Lockhart
Zachary Sloate...........Guy Stockwell
Zuster Tracy.............Marion Yue
Karl Roessler............Ken Scott
Paul Manley..............Nicholas Coster
Bobby Shell..............Michael Bowen
Jack.....................Jack Gill

Samenvatting:
Een jonge duiker wordt aangevallen terwijl hij op zoek is naar een gezonken Azteekse schat. Nadat hij aangespoeld is, leid het onderzoek van Michael en KITT naar de man die de schat hebben wil, Zachary Sloate, een genadeloze schatjager die op zoek is naar een zeldzaam Azteeks beeld genaamd Nacinda.

Commentaar
Kijkers zouden KITT's "watervleugels" niet meer te zien krijgen in de originele serie vanwege de hoge kosten. De eerstvolgende keer dat KITT over water zou rijden is tijdens de reuniefilm Knight Rider 2000. Aan het eind van de aflevering refereert KITT aan April als een moederlijk type omdat hij het water niet in wilde toen hem dat verteld werd. Toen hem verteld werd naar buiten te gaan, wilde hij binnenblijven.

Notities

 • Anne Lockhart over haar terugkeer naar de Knight Rider set. "David was rond deze tijd nog steeds druk met autoshows en samenzijn met Catherine Hickland zonder veel tijd voor zichzelf te nemen. Toen we deze scene aan het filmen waren was Michael bang om een natte broek te krijgen en daar moest ik erg om lachen, omdat hij in Baywatch constant een natte broek had.

Hoogtepunten

 • April installeert de Third Stage Aquatic Synthesizer, waardoor KITT op water kan rijden.
 • De Chemical Analyzer wordt voor het eerst gezien.

Muziek uit de aflevering

 • "Every Breath You Take" van The Police

Quote
Michael "You didn't sink buddy! You didn't sink!"
KITT "No thanks to you"

Trivia

 • Ken Scott keert terug in "Knight In Disgrace"
 • Anne Lockhart moest anti-zeeziektepillen slikken toen ze haar scenes op de boot aan het filmen was.

456

 

Ring of Fire ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

A tape recording alerts the Foundation to the plight of a young Cajun girl whose dangerous husband has escaped from a chain gang. Trying to protect her, Michael and KITT become trapped in the bayou and are hampered further when a soggy KITT begins to malfunction.

456

 

Ring of Fire NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Ring of Fire
Aflevering 30 Produktienummer #57810
Uitzenddatum : 4 december 1983 (zondag), 8 juli 1984 (zondag)

Schrijver : Janis Hendler
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Layla Charon Callan............Leslie Wing
Pastoor Tom Baylor.............Joseph Hindy
Christopher "Cray" Callan......Robert Reynolds
Henri Lecroix..................Larry Moss
Rechter Oliver Callan..........George Murdock
Jacques Charon.................Beau Starr
Sherrif Casey..................Will McMillan
Agent Brown....................Dick Durock
Paul Lecroix...................Jack Gill

Samenvatting:
Michael wordt diep Louisiana ingezonden om een jongevrouw te beschermen tegen haar ex-man, de ontsnapte gevangene Christopher Callan. Tijdens een achtervolging raakt KITT geimmobiliseerd in een moeras. Met KITT's systemen die storen en geen enkele manier om Devon of April te bereiken om het probleem op te lossen, is Michael aan zichzelf overgelaten om Christopher Callan te vangen en Layla's veiligheid te verzekeren.

Commentaar
KITT wordt "vernietigd" in deze aflevering door een vreemde chemische stof in het moeras en het is erg leuk om zowel zijn als Michaels frustratie over de storingen te zien. Een klassiek April moment is te zien aan het einde van de aflevering als Michael eindelijk terugkeert naar de semi. Ze negeert Michael volkomen en rent meteen naar KITT toe terwijl ze uitroept "O mijn God, wat hebben ze met je gedaan?"

Notities

 • In de teaser is een ander "System Malfunction" scherm te zien dan die in de aflevering verschijnt.
Hoogtepunten
 • Deze aflevering introduceert KITT's pyroclastic lamination, een hittebestendige laag die hem koel houd bij temperaturen tot 600 graden.
Muziek uit de aflevering
 • "Mr Radio" van Trisha Yearwood
 • "Personally" van Karl Bonoff
 • "I'm So Lonesome" van Willie Nelson
Trivia
 • George Murdock keert terug in "Mouth Of The Snake" en in Team Knight Riders "The A List". Dick Durock keert terug in de laatste aflevering "Voo Doo Knight"
456  

Knightmares ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

An explosion renders Michael amnesiac, a situation that causes him to revert to his previous identity of Michael Long. He checks himself out of the hospital and finds that the world as he knew it has changed, his face is different, his apartment building has been torn down and he has been presumed dead. With KITT's help, he sets about unraveling the mystery of the case he was wrapping up when the accident occurred.

456

 

Knightmares NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Knightmares
Aflevering 31 Productienummer #57830
Uitzenddatum : 11 december 1983 (zondag), 13 april 1984 (zondag), 29 juli 1984 (zondag)

Schrijvers : Tom Greene en Janis Hendler
Regisseur : Sidney Hayers

Credits:
Cara Caulfield........Laura Bruneau
Zuster Langley........Susan Kellermann
Frank Poole...........Mike Genovese
Duke..................Nick Dimitri
Agent Bowman..........J. Jay Saunders
Bureau agent..........William Boyett
Taxi chauffeur........Marty Schiff
Politie agent.........Bruce Paul Barbour

Samenvatting:
Terwijl hij een crimineel achtervolgt in een verlaten dam, wordt Michael serieus gewond in een explosie. Hij wordt wakker in een ziekenhuisbed en zegt dat zijn naam Michael Long is, zijn voormalige identiteit. Hij ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Nadat hij hem klemgereden heeft in een steeg, haalt KITT Michael over om in te stappen en brengt hem terug naar de Foundation. Daar vertellen Devon en Michael hem dat zijn voormalige identiteit dood is en dat hij nu Michael Knight is. Met Michaels geheugen beschadigd moet hij degene vinden die verantwoordelijk is voor zijn ongeluk en een zeldzaam mineraal vinden voor het aan buitenlandse kopers verkocht wordt.

Commentaar
Seizoen twee zit vol met uitstekende afleveringen en "Knightmares" is geen uitzondering. Opmerkelijk in deze aflevering is te zien hoeveel KITT werkelijk om Michael geeft. Hij weigert hem alleen te laten en probeert hem zijn geheugen weer terug te laten krijgen. Tom Greene geeft commentaar op de zogenaamde "homosexuele" relatie tussen Michael en KITT. "De zender was bang dat Michael en KITT een homosexuele relatie zouden hebben! Als je je goed herinnert zorgden ze voor elkaar en KITT was een beetje vrouwelijk. De zender was eerst niet tevreden over Michaels algauw kenmerkende uitroep "KITT, I need you."

Notities

 • In deze aflevering zitten flashbacks van "Brothers Keeper"
 • Verschillende referenties aan de film 2001 : A Space Odyssey, de favoriete film van Tom Greene, zijn te horen in deze aflevering. De karakters Frank Poole en Agent Bowman ontlenen hun naam aan karakters in de film. KITT haalt ook HAL, de computer van 2001 aan, als hij zegt "I'm afraid I can't do that, Michael."
Hoogtepunten
 • Nadat Michaels comlink vernietigd wordt, geeft April hem een nieuwe met een sterkere ontvanger.
 • Deze aflevering is de eerste en de laatste waarin KITT door April gereden wordt.
Quote
Michael "KITT, I need you!"
KITT "It's about time!"

Trivia
 • Michael Long woonde op Shoreborn Avenue 1834 en werkte in het politiebureau van het 11de district. Zijn serienummer was 10509, badgenummer 8043. In "Knights Of The Fast Lane" zien we Michaels badgenummer als 1262
 • Het krantenartikel over Michael Long zegt "Politieagent verdwijnt, waarschijnlijk dood. Agent Michael Long is waarschijnlijk dood nadat zijn auto gevonden is in de woestijn." Dit klopt niet met de eerste aflevering, waarin Wilton zegt dat hij een gestolen lichaam van het mortuarium in de auto geplaatst heeft.
 • De dam uit deze aflevering wordt weer gebruikt in "Redemption of a Champion"
 • De turbo boost over de bouwplaats was niet zo makkelijk als hij leek, volgens Tom Greene. "Jack's vrouw was erbij die dag en ze had het gevoel dat er iets verkeerd zou gaan. Jack deed de sprong, maar het was een van de weinige keren dathij de controle over de auto verloor en bijna David Hasselhoff aanreed!."
456 

Silent Knight ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael finds himself protecting a young gypsy boy from three bank-robbers, from whom the youth stole a valuable watch. It's the only evidence that can tie them to the crime, and they'll do anything to get it back.

456

 

Silent Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Silent Knight
Aflevering 32 #Productienummer #57817
Uitzenddatum : 18 december 1983 (zondag)

Teleplay : Robert W. Gilmer en Janis Hendler
Verhaal : Stephen B. Katz
Regissseur : Bruce Kessler
Oorspronkelijke titel 1 : "The Fiddler"
Oorspronkelijke titel 2 : "Fiddler's Dream"
Oorspronkelijke titel 3 : "Knight and the Gypsy"

Credits:
Tino Petro........Paul La Greca
Marta Petro.......Janet De May
Casey.............Stephen Liska
Stephano Petro....Giorgio Tozzi
Paolo.............Robert Miranda
Nick..............Lloyd Alan
Skip..............David Proval

Samenvatting:
Een groep van drie mannen berooft een bank en een van de mannen steelt een zakhorloge voor zichzelf. Als hij dit ziet, steelt een kleine zigeunerjongen genaamd Tino het horloge van de dief en rent recht tegen Michael en KITT aan. Michael brengt hem naar het ziekenhuis, terwijl KITT opmerkt dat de verwondingen die hij claimt nep zijn en dat hij een gouden zakhorloge heeft. Michael brengt hem terug naar zijn zus en ze stellen voor om Tino bij zijn oom Stephano onder te brengen tot de dieven gevangen zijn. Stephano bedriegt Tino en geeft hem aan de boeven. Michael moet hierdoor Tino vinden en ook de boeven zien te vangen.

Commentaar
"Silent Knight" was de enige poging tot een kerstaflevering in de serie. Michael belooft zijn smoking op te halen tijdens de hele aflevering maar wordt afgeleid. Devon waarschuwt hem om het jaarlijkse Foundation kerstbanket niet te missen. Devon schakelt zelfs KITT in om Michael eraan te herinneren en te dwingen om zijn smoking op te halen voordat de winkels sluiten. KITT denkt na over de mening van Kerst, terwijl Michael hem leert over de fijnere details van de feestdag.

Notities

 • Deze aflevering werd in het grootste deel van de Verenigde Staten voortijdig beeindigd vanwege het kerstseizoen, waardoor het een van de moeilijkste afleveringen is om ongeknipt te vinden bij NBC.
Muziek uit de aflevering
 • "Eye of the Tiger" van Survivor
 • "Owner of a Lonely Heart" van Yes
 • "Gypsy" van Fleetwood Mac
Quote
KITT : "Absolutely not. I must draw the line somewhere, and that monstrosity is it."
Tino : "What are you talking about? This is an art object."
KITT : "That is a phone and I am not a booth"
Tino : "It's the last thing I'm taking."
KITT : "It's the last thing you're NOT taking."

Trivia
 • Als de bank van R. Gilmer je bekend voorkomt, dan is dat omdat Robert Gilmer deze aflevering schreef en meeproduceerde.
 • Tom Greene zegt dat ze oorspronkelijk echte zigeuners wilden casten voor de rollen. "Ik vertelde hem dat we geen echte zigeuners nodig hadden en dat we alleen gebaseerd op de rollen moesten casten."
456 

Knight in Shining Armor ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

After a renowned explorer (and friend of Devon's) is killed in the Foundation guest house, Michael is sent to protect the man's arrogant daughter from her guardian, who is obsessed with recovering a lost treasure discovered by the girl's slain father.

456

 

Knight in Shining Armor NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

12333

Knight in Shining Armor
Aflevering 33 Productienummer #57832
Uitzenddatum : 8 januari 1984 (zondag), 3 juni 1984 (zondag)

Schrijvers : Janis Hendler en Tom Greene
Regisseur : Bernard McEveety

Credits:
Katherine Granger.......Daphne Lee Ashbrook
Christopher Stone.......Lance LeGault
Charlie Granger.........Art Lund
Scott...................David Cowgill
Chip....................Thomas F. Wilson
Stacey..................Julie Ronnie

Samenvatting:
Een gemaskerde man breekt in het gastenverblijf van de Foundation en vermoord Charlie Granger, een oude vriend van Devon. Hij neemt een schatkaart van Charlie en verdwijnt. Devon wil dat Michael Katherine gaat zoeken. Zij is Charlie's dochter en ze moet beschermd worden omdat de sleutel tot de schat in haar hanger zit. Devon vertelt Michael dat de bewaker van Charlie's erfenis, Christopher Stone, hem kwam opzoeken en na een bezoek aan zijn huis, gelooft Michael dat Stone de schuldige is. Katherine belt Stone weer en hij overtuigd haar ervan dat Michael degene is die Charlie vermoord heeft. Stone vraagt haar hem te ontmoeten buiten op straat en dat doet ze. Stone trekt een geweer en dwingt haar in een auto te stappen en hem naar de schat te brengen.

Commentaar
Alhoewel soms erg traag, heeft deze aflevering zeker enkele hoogtepunten inclusief een spectaculaire achterwaartse turbo boost door een muur van een grot. Het gedrag van Katherine is vrij irritant gedurende het grootste deel van de aflevering, maar ze wordt wat zachter als Michael haar verteld over de zorgzame en liefdevolle kant van Charlie die zij nooit gekend heeft. In de scenes waarin Devon met Christopher Stone spreekt zien we een aantal FLAG werknemers lopen in de achtergrond, waardoor kijkers een idee krijgen hoeveel mensen er werken bij de Foundation op een willekeurige dag.

Quote
KITT : "Michael, that young lady is such a brat, I can't help but wonder why anyone would leave her a goodbye note, let alone a treasure."
Michael : "KITT, she's Charlie's daughter. Blood is thicker than water."
KITT : "So is my motor oil but he didn't leave anything for me."

Trivia

 • David Cowgill returns in de Team Knight Rider aflevering "Choctaw L-9", Julie Ronnie keert terug in "The Wrong Crowd"
 • Dit is de enige keer dat het gastenverblijf van de Foundation te zien is.
 • De schietstoelscene is hergebruikt uit "Chariot Of Gold."
456 

Diamonds Aren't a Girl's Best Friend ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael poses as the boyfriend of a model while investigating a murder and the theft of costume jewelry that might be more than just cut glass. The case takes Michael and KITT to Mexico City, where Devon and April work undercover.

456

 

Diamonds Aren't a Girl's Best Friend NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Diamonds Aren't a Girl's Best Friend
Aflevering 34 Productienummer #57833
Uitzenddatum : 15 januari 1984 (zondag), 22 april 1984 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Robert Gilmer
Regisseur : Jeffrey Hayden

Credits:
Bernie Mitchell..........Cameron Mitchell
Nina Jurgenson...........Jo Ann Pflug
Lauren Janes.............Wendy Kilbourne
Rachel Robinson..........Elizabeth Lindsey
Miller...................Rene Assa
Chris Carlson............Nicholas Guest
Fotograaf................Nancy Ellison
Mable....................Lu Leonard

Samenvatting:
Michael en KITT onderzoeken de zaak van een model dat dood gevonden wordt in haar appartement na een ogenschijnlijke zelfmoord. Lauren, een collega model, gelooft dat haar vriendin vermoord werd. Michael gaat undercover als Lauren's vriend om uit te zoeken wat er echt gebeurd is. Al snel ontdekt Michael dat het de eigenaar en directeur van het modellenagentschap juwelen het land insmokkelen met hun modellen. Devon gaat undercover om Bernie Mitchell, het beroemde hoofd van het agentschap, te betrappen. Maar het plan loopt een beetje uit de hand als Lauren door laat schemeren dat ze teveel weet en wordt ontvoert.

Commentaar
KITT gaat de grens over naar Mexico, maar heeft moeite om terug te komen. Een goedgeplaatst telefoontje van Devon is nodig omdat hij doorzocht wordt met een fijne kam voor hij de grens over mag van de Mexicaanse autoriteiten. Dit is de eerste aflevering waarin we leren dat KITT bang is om te vliegen (een karaktertrekje dat er in is geprogrammeerd door Bonnie, leren we later.)

Muziek uit de aflevering

 • "Ain't Nobody" van Chaka Khan en Rufus
 • "Human Touch" van Rick Springfield

Quote Mable tegen haar hond : "That young man was talking to his car, Maurice. Can you imagine? Talking to something that can't talk back?"

Trivia

 • Rene Assa keert terug in "Knight By a Nose".
 • Bernie's computer noemt zijn naam als "Mitchel" terwijl het eigenlijk "Mitchell" is
456 

White Line Warriors ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 123

Michael and KITT investigate a series of robberies on the seafront that are being blamed on a gang of teenage hotrodders calling themselves the Weekend Warriors.

456

White Line Warriors NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

White Line Warriors
Aflevering 35 Productienummer #57828
Uitzenddatum : 8 januari 1984 (zondag), 3 juni 1984 (zondag)

Schrijver : Richard C. Okie
Regisseur : Robert E.L. Bralver
Oorspronkelijke titel 1 : "Mister Alarm"
Oorspronkelijke titel 2 : "Weekend Warriors"

Credits:
Ron Prescott...........Woody Brown
Cindy Mattheson........Mary Beth Evans
Handsome Ansom.........Sonny Jackson
Agent Rupert Craig.....Hugh Gillin
Marietta Mattheson.....Allyn Ann McLerie
Handsome Ansom James...Sammy Jackson
Ty.....................Sal Landi
Agent Apted............Tim Gillin
Manny Carmichael.......Milt Oberman
Mace Beaudry...........Frank Garret

Samenvatting:
Een reeks van weekendberovingen leid Michael naar Vista Beach waar hij de hoofdverdachte, Ron Prescott, moet vinden. Zijn onderzoek wordt gehinderd door Agent Rupert Craig, een arrogante politieagent die het vinden van de dader tot zijn levenswerk gemaakt heeft. Michael vindt Ron en neemt hem mee terug naar de Foundation voor de veiligheid tot hij in staat is om de echte schuldige te vinden. Tijdens een volgende beroving ontdekt Michael een connectie tussen de beroving en een bepaald liedje dat op de radio speelt.

Commentaar
"White Line Warriors" is een geweldige aflevering die gaat over een groep racers die hun wedstrijden gebruikt als dekmantel voor berovingen. Het radiostation biedt KITT een vaste baan als nieuwslezer aan nadat hij de bekentenis van Agent Craig heeft uitgezonden. Michael wordt constant lastig gevallen door Manny Carmichael, een verkoper van auto alarminstallaties die geen nee wil aannemen. Michael probeert hem te overtuigen dat hij al een alarmsysteem heeft, maar Manny blijft proberen in te breken in KITT en slaagt er zelfs in om gearresteerd te worden.

Hoogtepunten

 • KITT wordt het zwijgen opgelegd met de installatie van "Silent Mode"
Muziek uit de aflevering
 • "Maniac" van Michael Sambiello
 • "Breakdown" van Tom Petty
 • "Little Red Corvette" van Prince
 • "Crumblin Down" van John Cougar Mellencamp
 • "Rhiannon" van Fleetwood Mac
 • "Love Is A Battlefield" van Pat Benetar
 • "I've Got It" van Andrae Crouch and The Disciples
Quote
Michael : "You know KITT, sometimes I think I've got the best job in the whole world. A lot of men would die for duty like this"
KITT : "You nearly have on several occasions"
Michael : "You're all heart, buddy"

Trivia
 • Mary Beth Evans keert terug in "Deadly Knightshade"
 • De scene waarin Agent Craig Michael stopt en hem confronteert met zijn mysterieuze verleden werd pas later in het schrijfproces toegevoegd
 • De aflevering werd geschreven rondom de komische scenes tussen Michael en de irritante auto alarminstallatieverkoper. Toen de producenten zich realiseerden dat ze dat geen uur lang konden rekken werd het "Weekend Warriors" verhaal toegevoegd.
456 

Blind Spot ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

After an evidence drop goes badly wrong, Michael finds himself protecting the only witness, a blind artist struggling to be independent.

45

 

Blind Spot NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Blind Spot
Aflevering 25 Produktienummer #57809

Uitzenddatum : 23 oktober 1983 (zondag), 1 januari 1984 (zondag)

Schrijver : Jackson Gillis
Regisseur : Bernard L. Kowalski
Oorspronkelijke titel : "Insights"

Credits:
Mel...............Arthur Taxier
David Dudley......Michael J. London
Julie Robinson....Elyssa Davalos
John Murray.......Christopher Coffey
Ramon.............Javier Grajeda
Agent Peter Gray..David J. Partington
Zuster............A Kosua Busia
Alfredo Diaz......Sam Vlahos
Louis R. Gastner..John Milford

Samenvatting:
Een mysterieuze man belt de Foundation en zegt dat hij bewijs heeft dat Louis Gastner een man vermoord heeft in een autovermorzelaar. Michael maakt zich klaar om het bewijs in ontvangst te nemen, maar twee omstanderd, John en zijn vriendin Julie, zijn op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en John wordt neergeschoten. Maar Julie is blind en Michael ontdekt dat hij geen stap dichter bij de oplossing is door Julie's conditie.

Samenvatting van de video:
De Foundation probeert een zakenman te pakken die illegale vreemdelingen gebruikt en misbruikt op een auto sloperij. Michael en K.I.T.T. vinden de gebeurtenis bijna verpletterend.

Commentaar
"Blind Spot" is een goedgeschreven aflevering die veel lessen bevat, zoals het niet beoordelen van mensen op hun uiterlijk. Julie leert Michael dat ze prima voor zichzelf kan zorgen, alhoewel ze blind is. Een van de allerleukste scenes is die waarin de arme politieagent Julie in KITT ziet rijden terwijl hij weet dat ze blind is. De trajectory guide wordt gebruikt, de eerste keer dat hij te zien is in de serie. Maar hij wordt niet als nieuw geintroduceerd omdat hij wordt geintroduceerd in "Big Iron" die pas aan het einde van het seizoen werd uitgezonden.

Notities

 • Julie zegt KITT dat zijn stem "iets te hoog in de tweeters zit en een licht metalige klank heeft in de bassen." KITT biedt aan zijn stem te veranderen voor Michael.

Muziek uit de aflevering

 • "Oye Como Va" van Santana
 • "Maniac" van Michael Sambiello

Trivia

 • NBC kondigde deze aflevering aan als "The Jaws Of Doom" in zijn wekelijkse promotie.

45

 

Race For Life ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael and KITT race to find the only compatible donor for April's niece, who is seriously ill and in the hospital. Matters are complicated when Michael and KITT learn that their target is on the run from a rival gang, and might not be willing to donate his bone marrow in the first place.

456

 

Race For Life NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Race for Life
Aflevering 36 Productienummer #57826
Uitzenddatum : 5 februari 1984 (zondag), 17 juni 1984 (zondag)

Schrijvers : Bruce Belland en Roy M. Rogosin
Regisseur : Georg Fenady

Credits:
Becky Phillips.........Robin Lively
Laura Phillips.........Lynne Marta
Terri..................Toni Nero
Julio Rodriguez........Mario Marcelino
Santos Rodriguez.......Jesse Aragon
Conqueror..............Vincent Barbour
Winkeleigenaar.........Frank Lugo
Agent..................William Harlow
Rick...................Scott Getlin
Tony...................James Arone
Dr Carney..............Hank Brandt

Samenvatting:
Het nichtje van April, Becky Philips, wordt naar het ziekenhuis gebracht als ze erg ziek wordt. De dokter vertelt Michael en April dat ze een beenmergtransplantatie nodig heeft, anders zal ze sterven. In een race tegen de klok, gaat Michael op zoek naar de enige geschikte donor voor Becky's zeldzame bloedtype, Julio Rodriguez. Michael vindt het adres van Julio, maar vind in plaats van hem een agressieve bende en een winkeleigenaar die niet wil praten.

Commentaar
Deze aflevering heeft een serieuze ondertoon, verborgen onder actie en wat komedie. Maar "Race For Life" is wel vermakelijk als we zien hoe Michael en KITT alles doen om de jonge Becky de enige passende donor in het land te bezorgen. Michael lijkt meer vastberaden dan April en dat is duidelijk te zie tijdens zijn zoektocht.

Notities

 • Dit is de enige keer dat we iets zien of zelfs horen over April's familie.
 • KITT gebruikt zijn "police mode" voor de eerste en de laatste keer in deze aflevering.
Hoogtepunten
 • Deze aflevering is opgedragen aan Marcel Rafael Marcelino, die stierf terwijl zijn vader, Mario, bezig was met opnames voor deze aflevering. Mario speelde de rol van Julio.
Trivia
 • William Harlow keert terug in "The Nineteenth Hole."
 • Robyn Lively werd genomineerd voor een Young Artist Award (Best Young Actress - Guest in a Television Series) voor haar rol in deze aflevering.
456 

Merchants Of Death ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

A mission to Southern California is aborted after one of Devon's former lovers disappears. Michael and KITT's investigation leads them to the SX-411, a deadly attack helicopter that a corrupt official has stolen and intends to sell on the black market.

456

Merchants Of Death NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Merchants of Death
Aflevering 24 Produktienummer #57807

Uitzenddatum : 16 oktober 1983 (zondag), 18 maart 1984 (zondag)

Schrijver : William Schmidt
Regisseur : Alan Myerson

Credits:
Camela/Amelia Clermont.....Deborah Allison
Albert Ebersol.............Linden Chiles
Jack Kragen................Joe LaDue
Edward Strock..............Dana Elcar
Sam Richards...............Kurt Smildsin
U.S. Marshal...............John Wesley

Samenvatting:
Als Amelia Clermont verdwijnt, roept haar dochter Camela de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er gebeurd is. Als hij haar persoonlijke eigendommen doorzoekt, vind Michael een foto van een sloopbedrijf en gaat op onderzoek uit. Hij vind de SX-411 helicopter in de rommel, een geavanceerde helicopter met zware bewapening. Gebruik makend van Camela's gelijkenis met haar moeder, weet Michael de SX-411 uit te lokken in een gevecht tegen Michael en KITT.

Samenvatting van de video:
Michael en K.I.T.T. worden naar Phoenix gestuurd om de verdwijning van Devon's ex-geliefde, Amelia Clermont te onderzoeken. Geassisteerd door Amelia's dochter Camela ontdekken Michael en K.I.T.T. een illegale wapenhandel en een geavanceerde helikopter.

Commentaar
"Merchants of Death" onthult een beetje van Devons verleden, iets dat weinig gebeurt in de serie. Michael en KITT hebben een leuke scene als KITT Michaels kennis van muziek test tijdens een spelletje "Raad de titel." Michael faalt jammerlijk als "California Girls" van The Beach Boys voorbij komt. Het verhaal zelf is niet echt spectaculair maar de climax van het gevecht tussen KITT en de SX-411 waarin hij vele functies gebruikt om de helicopter te verslaan wordt goed gedaan.

Notities

 • De SX-411 wordt in het script omschreven als "Verschrikkelijk, een volwaardige aanvalshelicopter, de KITT van de helicopters als het ware."

Hoogtepunten

 • April verhoogt de reikwijdte van de Microjammers tot driemaal hun sterkte en installeert de Ultra Magnesium Ladingen.

Muziek uit de aflevering

 • "California Girls" van The Beach Boys
 • "Breakdown" van Tom Petty en The Heartbreakers

Trivia

 • Joe LaDue keert terug in "Knightlines"
 • Dana Elcar zou later de rol van Phoenix FOundation baas in MacGyver spelen. Zowel Edward Mulhare als Patricia McPherson zouden een gastrol spelen in die serie.

456

 

Speed Demons ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

An anonymous letter informs the Foundation that a motorcycle accident that resulted in death was the result of sabotage. Michael and KITT investigate the murder at a motorcycle derby and must enter the race itself, becoming "the first four-wheeled motorcycle team in history", to prevent another murder.

 

Speed Demons NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

133

Speed Demons
Aflevering 37 Productienummer #57837
Uitzenddatum : 12 februari 1984 (zondag), 10 juni 1984 (zondag)

Schrijvers : Tom Greene en Janis Hendler
Verhaal : Stephen B. Katz
Regisseur : Bruce Seth Green
Oorspronkelijke titel : "The Speed Demons"

Credits:
Kelly Travis............John Macchia
Sabrina Travis..........Lydia Cornell
Lee Carstairs...........Bruce Bauer
Wade Fountaine..........Michael Champion
Danny Duvall............Ethan Wayne
Camera man..............Kurt Fuller
Omroeper................Larry Huffman
Roger Floyd.............Madison Mason
Darlena Webster.........Christine De Lisle

Samenvatting:
De Foundation sponsort een motorrace voor het goede doel, maar ontvangt een mysterieuze brief waarin staat dat het ongeluk van vorig jaar een vooropgezette moord was. Het ongeluk trof verschillende racers boven op Widow's Mountain en leek te gebeuren op het moment dat Kelly Travis een stunt deed op de top en uitgleed. Zijn beste vriend Danny Duvall, stierf toen hij in botsing kwam met Kelly. Uit bezorgdheid dat er waarheid achter de brief zit, laat Devon Michael en KITT op onderzoek uitgaan.

Commentaar
Een aflevering waarin Michael en KITT weer in een racesituatie zitten. Deze keer helpen ze een racer zijn angst te overwinnen en de race te winnen. Devon geeft ook aan dat hij een geschiedenis heeft met motoren en hij berijd er zelfs een aan het eind van de aflevering. Michael en KITT turboboosten over hem heen, om de superioriteit van een vierwielige machine te laten zien. De omroeper grapt zelfs dat KITT het achtste wereldwonder is en probeert hem over te halen om met nog iemand zonder geluk te praten. Kelly heeft het racen afgezworen, maar als er weer een nieuwe race nadert, krijgt hij toch weer de kriebels, waar uiteindelijk het hele verhaal omdraait.

Notities

 • De turbo boost scene over het meer is een scene die hergebruikt is uit "Good Day at White Rock". Vreemd genoeg, had Michael Champion, die Wade Fountain speelt, daar ook een gastrol als racer.
Hoogtepunten
 • KITT wordt weer verbeterd met de installatie van April's High Traction Drop Downs
Trivia
 • De helm die Devon draagt aan het eind van de aflevering is dezelfde die Michael draagt aan het eind van "Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular."
 • Als Michael uit KITT stapt om het pakhuis in te gaan, kan een snel oog een hand zien die vanaf de achterbank de deur dichttrekt.
 • Als KITT de berg oprijd met Kelly heeft hij een flinke deuk in zijn voorspatbord als hij de top bereikt.
 • Een gedeelte van de "Diff'rent Strokes" afleverin "Hooray For Hollywood" waarin David Hasselhoff en KITT voorkomen, werd een dag voor de uitzending van deze aflevering uitgezonden. Hij zou de volgende week eindigen.
 

Goliath Returns (2 hours) ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
123

Garthe Knight escapes from prison with the aid of Goliath, rebuilt and now completely invulnerable thanks to the efforts of Adrianne St. Clair ( Ann Turkel, Deep Space, Humanoids from the Deep), who has also evaded justice. Together they set about kidnapping a prominent scientist in order to sell him to a foreign power, but not before Garthe has also kidnapped Devon and April to force a final confrontation with Michael and KITT.

456 

Goliath Returns (2 uur) NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Goliath Returns (2 uur)
Aflevering 38 Productienummer #57839
Uitzenddatum : 19 februari 1984 (zondag), 4 mei 1984 (vrijdag)

Schrijvers : Robert Foster, Robert W. Gilmer, Tom Greene en Janis Hendler
Regisseur : Winrich Kolbe
Oorspronkelijke titel 1 : "Deja Vu All Over Again"
Oorspronkelijke titel 2 : "Deja Vu"

Credits:
Christina Bergstrom..Suzanne Barnes
Dr. Klaus Bergstrom..Peter Mark Richman
Adrianne Margeaux....Ann Turkel
Kathy Cunningham.....Cyndi James-Reese
Technicien 1.........John M. Banach
Technicien 2.........Cris Capen
Hotelbewaker.........Henry G. Sanders
Hotelbediende........Vicki McCarty

Samenvatting:
Michaels slechte tweelingbroer, Garthe Knight, ontsnapt uit de gevangenis als de nieuwe en verbeterde Goliath door de muur van de gevangenis heen komt. Hij trekt zich terug in zijn huis waar Adrianne Margeaux hem begroet. Ze vertelt Garthe dat zij degene was die Goliath herbouwde en hem uit de gevangenis haalde. Hun laatste plan is om een beroemde geleerde, Klaus Bergstrom, te vervangen door een kloon om de echte te verkopen aan een buitenlands land. Garthe en zijn mannen dringen binnen bij de Foundation en kidnappen Devon en April, om hen als lokaas voor Michael te gebruiken.

Commentaar
Dit is Knight Rider op zijn best! De terugkeer van Michaels slechte tweeling en zijn onverwoestbare truck kon gemakkelijk voorspeld worden door de reacties van de fans op de eerste verschijning in "Goliath". De interessante draai om zowel Devon als April te laten kidnappen draagt bij aan de spanning omdat Michael zowel hen zoekt als Garthe, Adrianne en de echte Klaus Bergstrom! De verhaallijn van Klaus/Christina is af en toe een beetje traag, maar dat wordt meestal overschaduwd door de non stop actie van Michaels zoektocht, die begint met de inbraak bij de Foundation, gevolgd wordt door drijfzand, een ontmoeting met Goliath en het storten van een klif. Als de meeste van de volgende Knight Rider afleveringen deze spanning gehad, dan was de serie zeker niet zo snel geeindigd als ze nu deed.

Notities

 • David Hasselhoff gaan aan bij NBC dat dit de laatste keer was dat hij de rol van Garthe Knight zou spelen, vanwege de zware druk die het legde op het opnameschema. NBC stemde onder protest toe.
 • De rol van Elizabeth Knight werd niet meer teruggehaald omdat de schrijvers een andere invalshoek wilden in het verhaal en Ann Turkel terughaalden, die ook de slechterik speelde in "Soul Survivor".
 • Adrianne vertelt Garthe dat haar enige interesse in Michael Knight is om KITT voor zichzelf te krijgen. Haar plan is het combineren van KITT's CPU met Goliath's lichaam voor onbeperkte macht.
Hoogtepunten
 • Michael en KITT testen April's laatste handigheidje , de Emergency Parachute Deployment (EPD).
Muziek uit de aflevering
 • "Gimme Shelter" van de Rolling Stones
Quote
KITT : "Michael, unlike that dinosaur, we can't simply push our way through."
Michael : "I wouldn't dream of it KITT, that's not our style."

Trivia
 • Peter Mark Richman keert terug in "Many Happy Returns."
 • Terwijl ze Goliath herbouwde, heeft Adrianne de raketten op het dak verwijderd die te zien waren tijdens de eerste verschijning.
456 

Brother's Keeper ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael and KITT break a prisoner out of jail because the inmate might hold the key to finding a bomb hidden somewhere in the city. While the clock is ticking down, Michael and KITT must avoid a police dragnet determined to catch them and the reluctant escapee. Catherine Mary Stewart (The Last Starfighter) guest-stars.

456

 

Brother's Keeper NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Brother's Keeper
Aflevering 23 Produktienummer #57805

Uitzenddatum : 9 oktober 1983 (zondag), 25 december 1983 (zondag), 24 juni 1984 (zondag)

Schrijver : E.F. Wallengren
Regisseur : Sidney Hayers

Credits:
Peter McCord....Gerald Gordon
Lisa Martinson..Catherine Mary Stewart
Philip Hunt.....Tim O'Connor
Eric Fenton.....Michael Fairman
Alex Payne......Robert Bralver
Sal.............Fred Lerner
Brewster........Fitzhugh G. Houston
Agent Jeffries..Marland Proctor
Snelwegagent 1..Dean Wein
Snelwegagent 2..Michael J. Cutt
Agent Rogers....Vince McKewin

Samenvatting:
Als gevangene Peter McCord weigert om vervroegd vrij gelaten te worden, gaat Michael de gevangenis in om hem eruit te krijgen. Eric Fenton, de halfbroer van Peter, heeft ergens in het centrum van de stad een bom geplaatst. De Foundation denkt dat het plaatsen van de bom iets met Peters verleden te maken heeft. Het is een race tegen de klok om de bom te vinden en hem op tijd uit te schakelen.

Samenvatting van de video:
Als een gestolen militaire bom de veiligheid van de stad bedreigt, moet Michael het vertrouwen winnen van een gevangene die de sleutel heeft tot de redding van de stad.

Commentaar
Wederom een zeer bekende aflevering van fans. "Brothers Keeper" heeft een bijna non stop gevoel van actie en avontuur. Het effect van een aantal keren overschakelen naar de aftellende timer tijdens de aflevering draagt bij aan de spanning. Daarnaast heeft Michael gedurende bijna de hele aflevering een opsporingsbevel achter zich aan vanwege zijn eerdere gevangenisuitbraak. Veel van de scenes uit deze aflevering zouden in de openingscredits van dit seizoen komen, inclusief de turbo boost door de gevangenismuur en enkele rijscenes.

Notities

 • Supervising Producer Joel Rogosin over de veranderingen in de semi. "We hebben gepoogd om de truck te restylen door er een slaapcompartiment aan toe te voegen. Ook hebben we het interieur een beetje veranderd zodat het meer een kantoorgevoel kreeg. Het werd er een beetje warmer van.
 • Deze aflevering is ook een van de weinige met scenes in andere kamers van de Foundation dan Devon's kantoor.

Hoogtepunten

 • April installeert de Bom Detectie Module
 • KITT verandert korte tijd zijn nummerplaat van KNIGHT in KNI667 om een politieagent te ontlopen.

Muziek uit de aflevering

 • "She Works Hard For The Money" van Donna Summer

Trivia

 • Robert Bralver, die Alex speelde, was de originele stuntcoordinator van de show.
 • Dit is de eerste aflevering waarin we de bekende "Woestijn" reclame onderbrekingen zien.

456

 

A Good Knight's Work ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
123

Master criminal Cameron Zachary (John Vernon, Animal House, Dirty Harry, The Questor Tapes, Killer Klowns from Outer Space) learns of Michael's true identity and seeks revenge for the death of his lover, Tanya Walker, the woman who shot Michael Long. While attempting to produce a laser handgun, Zachary also turns his attention to stealing KITT.

456 

A Good Knight's Work NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

A Good Knight's Work
Aflevering 39 Productienummer #57840
Uitzenddatum : 4 maart 1984 (zondag), 16 september 1984 (zondag)

Schrijver : Richard Okie
Regisseur : Sidney Hayers
Oorspronkelijke titel : "Sneak Attack"

Credits:
Cameron Zachary.......John Vernon
Gina Adams............Alexandra Hamilton
Jake Simpson..........Robert O'Reilly
Dave Collins..........Dana Gladstone
Autokoper.............Rosalind Ingledew

Samenvatting:
Simpson, een van de mannen van Cameron Zachery, ziet Michael terwijl hij een van hun partners oppakt. Simpson vertelt Cameron dat hij zojuist Michael Long gezien heeft, alhoewel zijn gezicht anders is. Cameron spoort Long op en laat Gina Adams een ontmoeting met hem regelen. Ze vertelt Michael een verhaal over hoe een grote speelgoedfabrikant de ontwerpen voor een beer die zij heeft ontworpen, heeft gestolen. Michael keer terug naar de semi en hoort van Devon dat het graf van Michael Long opengemaakt is en dat ze Cameron Zachary van betrokkenheid verdenken. Devon vertelt hem dan dat Cameron Michael dood wil omdat hij banden had met Tanya Walker en hem de schuld geeft van haar dood. Cameron vangt Michael en dwingt hem om KITT in een truck te zetten en uit te zetten. Hierdoor is Michael weerloos tegen Cameron.

Commentaar
Ee
n geweldige aflevering die meer uitleg geeft over het verleden van Michael Long. Cameron Zachary lokt Michael in de val als hij beseft dat Long niet stierf maar nu verder leeft als Michael Knight. Zachary gaat zover om het graf van Long open te maken om Michael's identiteit te bevestigen. Hij realiseert zich ook dat Wilton er in geslaagd is om KITT te bouwen en gaat achter hen beiden aan, Michael dwingend om KITT af te staan, omdat hij anders Gina vermoord. Een geweldige turbo boost in de vierde verdieping om Zachary te pakken besluit een goedgeschreven aflevering vol spanning.

Notities

 • In het script confronteert Zachary Michael met allerlei details uit zijn verleden om KITT te pakken te krijgen. Zijn oom woonde op Chesapeake Road 410, terwijl zijn nichtje naar de Burnley school ging, zijn oude politiechef heette Charlie Hart.
Trivia
 • John Vernon keert terug in "Voo Doo Knight", Robert O'Reilly keert terug in "KITTnap" en Rosalind Ingledew heeft een gastrol in "Knight Behind Bars."
 • Michael Long werd geboren op 9 januari 1949 en "stierf" op 8 augustus 1982.
 • Michael's middelste naam, Arthur, wordt alleen genoemd in deze aflevering en in de pilot.
456 

Mouth of The Snake (2 hours) ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael and KITT are called in to investigate the murder of a prominent attorney. Their investigation leads them to pursue a rocket-launcher across the country while teaming up with a mysterious government agent who has exceptional physical capabilities.

456

 

Mouth of The Snake (2 uur) NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Mouth of The Snake (2 uur)
Aflevering 40 Productienummer #57831
Uitzenddatum : 8 april 1984 (zondag), 2 september 1984 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Winrich Kolbe
Oorspronkelijke titel : "All That Glitters"

Credits:
Eduardo O'Brien...........Pedro Armendariz jr.
Joanna St. John...........Joanna Pettet
David Dalton..............L. Charles Taylor
Elton Matthews............Robert Colbert
Tiara D'arcy..............Patty Kotero
Archibald Hendley.........George Murdock
Priscella Ragsdale........Emily Banks
John Ragsdale.............Robert Clarke
Steward...................Chuck Lindsly
Coyote....................Luis Contreras
Frank.....................Arell Blanton
Arthur Abrahms............Tom Gilleran
Elmo Elliot...............Todd Martin
Snelwegagent..............Alan Graff
Beveiligingsbeambte.......Vance David
Piloot....................Rick Holly
Commando 1................Joel Kramer
Commando 2................Spike Silver
Commando 3................Mario Roberts
Commando 4................Rick Avery
Truckchauffeur 1..........John Sherrod
Truckchauffeur 2..........Jeff Jensen
Bestuurder 1..............Kenny Rossall

Samenvatting:
Nadat een overheidsagent dood word gevonden bij de Mexicaanse grens en zijn dood verdacht is, wend zijn weduwe Joanna zich tot de Foundation voor hulp. Michael en KITT willen de zaak oplossen, maar ontdekken al snel dat ze niet alleen zijn. David Dalton, een mysterieuze vreemdeling die werkt voor het Ministerie van Justitie, werkt ook aan de zaak. De hoofdverdachte van de moord is Eduardo O'Brien, een wapenhandelaar die veel jaren buiten het bereik van de wet gebleven is en ook verschillende agenten vermoord heeft die te dicht bij zijn zaak kwamen.

Commentaar
Een van de grootste teleurstellingen uit de hele serie. In "Mouth Of The Snake" wordt de focus van het verhaal weggehaald van Michael en KITT en gericht op David Dalton. Ze worden ingezet om raketten achter na te jagen door het land heen. Het verhaal is moeilijk te volgen en de enige reden dat Dalton en Joanna er zijn is om David en zijn nieuwe bruid Catherine wat vrije tijd te gunnen voor hun huwelijksreis en de trouwerij. De aflevering lijdt zwaar zonder Michael en KITT en we zien helemaal niets van April of de semi en slechts een paar seconden van Devon in de hele twee uur.

Notities

 • Twee jaar na deze aflevering kreeg L. Charles Taylor zijn eigen serie als David Dalton in de eerste Knight Rider spin-off Code Of Vengeance.
 • Michael vertelt Joanna dat hij nooit getrouwd is, maar wel verliefd geweest is en weet wat het is om een geliefde te verliezen. Hij verwijst hier duidelijk naar Stevie, die gezien kan worden in "White Bird", "Let It Be Me" en "The Scent Of Roses".
 • In het vijfde Knight Rider boek "Mirror Image" wordt onthuld dat David en Joanna zich kort na het einde van deze aflevering verloven.
Muziek uit de aflevering
 • "Stay With Me Tonight" van Jeffrey Osborne
Trivia
 • Chuck Lindsly heeft een gastrol in "Voo Doo Knight", Louis Contreras is terug in "Knight of the Juggernaut"
 • KITT turbo boost ruim 15 meter horizontaal.
 • Generaal Maddux wordt genoemd in deze aflevering en kan in het echt gezien worden in "Goliath"
456 

Goliath ENG

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Wilton Knight's estranged son Garthe, the physical template for the surgically reconstructed Michael, returns from Africa to help a band of mercenaries steal nuclear missiles from a secret government facility. With the aid of his mother, Elizabeth (Barbara Rush, star of 1953's It Came from Outer Space), Garthe steals the formula for KITT's molecular-bonded shell, then applies it to a 14-ton, 18-wheeled monster he calls Goliath. Hasselhoff appears in the dual roles of Michael and Garthe Knight.

456

 

Goliath NL

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Goliath
Aflevering 22 Produktienummer #57823

Uitzenddatum : 2 oktober 1983 (zondag), 22 januari 1984 (zondag)

Oorspronkelijke titel : "Mirror Image"
Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Elizabeth Knight........................Barbara Rush
Tsombe Kuna.............................Zakes Mokae
Generaal Thaddeus Maximillian Maddux....Paul Lambert
Rita Wilcox.............................Shawn Southwick
Gokker..................................Pepper Davis
Hotelbediende...........................Petrus Antonius
Chief...................................Ivan Naranjo
Technicien..............................Murray Westgate

Samenvatting:
Michael onderzoekt de moord op Ron Wilcox, een jonge man die stuit op een geheime basis in de woestijn gerund door een man die er bijna identiek aan Michel uitziet. Nadat hij ontsnapt is aan driemaal levenslang in een Afrikaanse gevangenis, keert Garthe Knight, de enige zoon van Wilton Knight, terug naar Amerika met Wilton's exvrouw Elizabeth. Rita Wilcox zoekt de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er met haar broer gebeurd is. Dit leid ertoe dat Michael het geheim van Red Bluff, een kernwapenbasis die op de een of andere manier met het plan van Garthe verbonden is, ontrafelt.

Samenvatting van de video:
In de opening van het tweede seizoen keren Michael Knight en K.I.T.T. terug naar Las Vegas om te strijden tegen de lastigste en meest onverwachte tegenstanders, Wilton Knight's zoon Garthe en zijn ex-vrouw Elizabeth, die een gevaarlijk supervoertuig hebben ontwikkeld, genaamd Goliath. Omdat deze sadistische semi-trailer dezelfde superieure moleculaire structuur heeft als K.I.T.T. vormt hij een formidabele tegenstander als Garthe op pad gaat om Michael Knight te vernietigen en een geavanceerde raket te stelen.

Commentaar
Zeker een van de betere Knight Rider afleveringen en ook een die het meest ingaat op de geschiedenis. Het tweede seizoen introduceert een meer serieuze poging van de schrijvers om de geschiedenis van de karakters meer uit te leggen.Maar niet alles is in orde. Patricia McPherson verdwijnt en Rebecca Holden wordt gecast als April Curtis, KITT's nieuwe monteur zonder enige uitleg. Hasselhoff speelt een dubbelrol hier als Michael Knight en Garthe Knight, Wilton's biologische zoon. Garthe koestert een diepe haat tegen de Foundation en zijn overleden vader die hem zoveel jaren in een Afrikaanse gevangenis liet zitten. Devon legt aan Michael uit dat zijn nieuwe gezicht niet per ongeluk gekozen is en dat Garthe het geheim van de Molecular Bonded Shell wil hebben om zijn monstertruck, genaamd Goliath, mee te bedekken. De aflevering heeft een hoogtepunt met een botsing tussen KITT en Goliath. De enige teleurstelling is dat er geen turbo boost in deze aflevering zit.

Notities

 • Garthe bekijkt een videoband over KITT die samengesteld is uit scenes van "Hearts of Stone." "Deadly Maneuvers" en een geknipte scene van "Chariot of Gold."
 • Achteraf gezien denkt Executive Producer Robert Foster dat het een fout was om Rebecca Holden niet te introduceren.
 • De originele NBC uitzending had een teaser van 1 minuut die de ontmoeting tussen Goliath en KITT aankondigde. In die teaser zegt Michael "Here we go !" een scene die niet in de aflevering zit.

Hoogtepunten

 • April installeert Infrarood en een Laser Power Pack in KITT. Het laser power pack kan weer gezien worden in "Soul Survivor"

Muziek uit de aflevering

 • "Gimme Shelter" van The Rolling Stones

Quote
Garthe "Michael Knight is a living, breathing, insult to my existence."

Trivia

 • Ivan Naranjo keert terug in "Burial Ground."
 • De climax van de aflevering vindt plaats in de Valley of Fire, een drooggevallen meer in de buurt van Las Vegas, Nevada.
 • Shawn Southwick date een van de producers tijdens de opname van deze aflevering.
 • Dit is de eerste aflevering waar de naam van KITT's onverwoestbare legering wordt gegeven, de Molecular Bonded Shell.
 • Als Michael naar Caesar rijdt, net voor April hem belt om te zeggen dat Devon vergiftigd is, kun je een kopie van het script van David zien liggen op de passagiersstoel.
 • Het onderdeel dat Michael uit KITT verwijderd bevestigd dat de auto brandstofinjectie had.

Acher de schermen van "Goliath" Details uit het boek.

 • Michaels comlink moet opgeladen worden.
 • De achternaam van Garthe en Elizabeth is Bishop. Bij het schaakspel staan het paard (Knight) en de loper (Bishop) aan elkaar gelijk in puntenaantal.
 • Elizabeth was Wilton's vierde vrouw, ze waren vier jaar getrouwd.
 • De Afrikaanse gevangenis van Garthe heette de Tongo M'Kimbe dodengevangenis en was gelegen in de Jimbaru provincie
 • Garthe vertrok naar Europa op zijn zeventiende en keerde niet terug naar Amerika voor deze actie.
 • Wilton reconstrueerde Michael's gezicht niet alleen van zijn oude oorlogsfoto's maar ook van de paar foto's die er van Garthe bestonden. Wilton bewaarde ze niet in huis en heeft er ook nooit meer naar gekeken of zijn naam genoemd.
 • Professor Henry LaCosta is de derde man die de formule weet voor KITT's Molecular Bonded Shell, die in dit boek Bonded Molecular Shell genoemd wordt.
 • Na zijn botsing met Goliath, keerde Michael KITT weer om met een krik en installeerde toen een ram jet in KITT's achterklep.
 • KITT is in staat de dobbelstenen in het casino te bewegen met een nieuwe functie die "The Pusher" genoemd wordt. Het beweegt kleine objecten met behulp van ultrahoge geluidsfrequenties.

456

 

Let it be Me ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Let it be Me
Michael is called in to investigate the murder of a prominent musician and is unexpectedly reunited with his former love, Stevie (Hasselhoff's then real-life wife, Catherine Hickland). Going undercover as the new lead singer of the pop group Class Action, Michael finds tensions running high because Stevie was romantically linked with the victim.

 

Let it be Me NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Let it be Me
Aflevering 41 Productienummer #57834
Uitzenddatum : 13 mei 1984 (zondag), 26 augustus 1984 (zondag)

Teleplay : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Verhaal : William Elliott
Regisseur : Bernard McEveety
Oorspronkelijke titel 1 : "Dream Life"
Oorspronkelijke titel 2 : "It's Only Rock and Roll"

Credits:
Stevie March/Mason........Catherine Hickland
Paul Bloch................Michael C. Gwynne
Barbara Bellingham........Shanna Reed
Greg Noble................John Patrick Reger
Band lid..................Joseph Burke
Jimmy.....................Randy Polk

Samenvatting:
Als de leider van de band Class Action dood gevonden wordt in zijn kleedkamer belt zijn vriendin de Foundation om op onderzoek te gaan. De situatie wordt nog ingewikkelder als Michael ontdekt dat de vriendin van de bandleider eigenlijk Stevie Mason is, Michael's verloren liefde. Hij gaat bij de band als de nieuwe zanger van Class Action om de moordenaar te vinden. Geconfronteerd met zijn gevoelens voor Stevie, moet Michael leren omgaan met een verloren relatie terwijl hij tegelijkertijd de verantwoordelijke voor de moord probeert te vinden.

Commentaar
De terugkeer van Michael's verloren liefde is niet geheel onverwacht en het is een groot plezier om Stevie weer terug te zien. Deze aflevering dient ook als viering van het huwelijk van David en Catherine. De outfits die Michael en Stevie dragen tijdens de concerten kunnen soms pijn doen aan de ogen, maar de kijker moet zich herinneren dat dit de klassieke outfit voor een rockster was in de jaren 80. Deze aflevering is genaamd naar een nummer op David Hasselhoff's album "Night Rocker". Michael en Stevie zingen het nummer samen in de conventie hal, die eigenlijk het Universal Amphitheater is.

Notities

 • Op het hoogtepunt van de aflevering overweegt Michael om de Foundation te verlaten voor Stevie. Ze vertelt hem dat het een "te grote prijs is om nu te betalen." In "The Scent Of Roses" uit seizoen 4 realiseert Michael zich dat het tijd is om de Foundation te verlaten en bij Stevie te zijn.
 • De nummers die in deze aflevering te horen zijn van het "Night Rocker" album zijn onder andere "Our First Night Together", "No Way To Be In Love" en "Let It Be Me."
Muziek uit de aflevering
 • "No Way To Be In Love" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
 • "Our First Night Together" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
 • "White Bird" van It's A Beautiful Day
 • "Runaway" van Del Shannon
 • "Let It Be Me" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
Trivia
 • Alhoewel er nog een aflevering over is in dit seizoen, is dit de laatste keer dat we Rebecca Holden zien als computergenie April Curtis.
 • Als April de binaire code ontcijfert kan er een fout gezien worden op de monitor. De eerste paar regels zeggen F19 wat vrijdag de 19de aangeeft, maar de volgende paar regels zeggen F20, wat vrijdag de 20ste aangeeft.
 

Big Iron ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael and KITT investigate the theft of heavy construction equipment, and find themselves being buried alive at a rock quarry.

456

 

Big Iron NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Big Iron
Aflevering 42 Productienummer #57804
Uitzenddatum : 27 mei 1984 (zondag), 5 augustus 1984 (zondag)

Schrijver : Julie Friedsen
Regisseur : Bernard L. Kowalski

Oorspronkelijke titel : "Amber Waves"

Credits:
Frank Sanderson............Stuart Whitman
Lucy Sanderson.............Patch McKenzie
Lloyd Newald...............Myron Healy
Sam........................Alex Kubik
Vance Burke................Michael Rider
Mary Beth Graves...........Kaaren Lee
Junior.....................Gene LeBell

Samenvatting:
Michael onderzoekt de verdwijning van machines van de bouwplaats van Frank Sanderson. Michael stuit op de plaats waar alle machinerie wordt bewaard en gaat op onderzoek uit. Hij wordt neergeschoten, gaat KITT in en wordt dan van een klif afgeduwd en levend begraven. Met nog maar 5 minuten zuurstof over besluit Michael om alle kracht te gebruiken in een ontsnappingspoging met behulp van de turbo boosters en April's nieuwe Trajectory Guide.

Commentaar
Omdat deze aflevering uit de goede volgorde wordt uitgezonden zegt Michael hier dat de Trajectory Guide nieuw is, terwijl hij in de eerdere aflevering "Blind Spot" al gebruikt is. Nadat Michael en KITT van de klif worden geduwd en begraven worden onder zand, worden we getracteerd op een aardbevende turboboost met geweldige geluidseffecten.

Hoogtepunten

 • April installeert de Trajectory Guide
 • KITT kan de bus niet volgen na de turbo boost en vertelt Michael dat hij "doodmoe" is
Muziek uit de aflevering
 • "Mammas Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys" van Willie Nelson en Waylon Jennings
Trivia
 • April verschijnt niet in deze aflevering, maar wordt wel genoemd. De enige andere aflevering uit het tweede seizoen waar ze niet in zit is "Mouth Of The Snake."
 • Dit is de enige aflevering in de hele serie waarin Michael's leren jasje niet te zien is.
 • De titel "Big Iron" werd later door het station toegevoegd en is nooit genoemd tijdens de productie.
456